Så slipper du allt administrativt arbete

Att driva en bilverkstad tar mycket tid i anspråk. Om du vill minska din arbetsbelastning kan du bli egenanställd och överlåta det administrativa arbetet till en annan part. Det kommer frigöra tid som du kan lägga på att utveckla dig själv eller arbeta mer.

Om du arbetar som bilmekaniker i egen regi och vill slippa massor med administrativ arbete kan du välja att fakturera utan företag hos Cool Company som gör allt åt dig. Det är mycket som du ska tänka på när du driver din egen verkstad. All tid du lägger ner på arbete med ekonomin, skicka fakturor och hålla koll på skatteregler är obetald arbetstid. Om du slipper att lägga ner tid på administration som inte ger några pengar kan du istället lägga tid på att dra in pengar vilket kommer ge mer kronor i plånboken. Du kan genom att vara egenanställd fokusera på det du gör bäst och kanske till och med utveckla dina kunskaper och bli bättre.

“Tänk på att bokföringen måste göras på ett varaktigt sätt.” Läs mer här

Att driva företag kräver engagemang

Bilbranschen är föränderlig och det gäller att ligga i framkant för att få tillräckligt med arbete för att överleva. Tekniken i dagens bilar utvecklas ständigt och du behöver hela tiden ha koll på det senaste. Det kräver en hel del engagemang att driva en egen bilverkstad, du måste vara duktig på hantverket som blir mer komplicerat för varje år och på det kunna driva ett företag.