Välj rätt laddstation

Elbilsmarknaden växer. Därför är det smart att installera laddstationer och laddstolpar vid företag och bostadsrättsföreningar, särskilt då det även finns ett rejält Ladda Bilen-bidrag att ta del av. Som bostadsrättsförening eller företag är det klokt att anlita en installatör som är specialiserad på större enheter.

Det är skillnad på att installera en laddstation och laddstolpe för ett företag eller en bostadsrättsförening, och att installera en laddstolpe eller laddbox i en villa. Ju fler bilar som behöver laddas, desto högre spänning och elektricitet krävs det. Det måste bli en jämn barlastning. Därför är det smart att anlita Opigo som sedan 2016 installerat laddstationer vid företag och bostadsrättsföreningar. Just nu kan ni också utnyttja bidraget Ladda Bilen som betalar hela 50 procent av installationskostnaden.

Rätt installatör

Det behövs mer kunskap och erfarenhet för att installera 10-50 laddstolpar vid ett företag eller en bostadsrättsförening, än när en villaägare beslutar sig för att köpa elbil och behöver en egen laddbox. Därför är det klokt att välja Opigo som installatör då de har erfarenhet av större arbeten. De kommer kunna hjälpa er utifrån era individuella förutsättningar och behov. De kan också ge er tips på smarta lösningar som ni själva inte har tänkt på. Med en komplett lösning kan ni känna er trygga med att hela systemet fungerar. Med Opigo som installatör får ni:

• helhetslösning
• betaltjänster
• övervakning

Laddstation för företagare och bostadsrättsföreningar

Det är smart att som företagare eller bostadsrättsinnehavare satsa på möjligheten att ha elbil. Om du driver ett företag kommer du spara in mycket pengar genom att ha eldrivna tjänstebilar istället för diesel- eller bensinfordon. Med elbil sparar du tusenlappar om året. Förutom detta har du också skatteförmåner på bilskatten och möjlighet till elbilbonus. Även en bostadsrättsförening kommer att tjäna på att installera laddstationer i garaget eller på parkeringsplatsen. Bostadsrätterna kommer att öka i värde samtidigt som det möjliggör för de boende att leva mer klimatsmart. Eftersom elbilsmarknaden växer väldigt snabbt i Sverige finns det redan idag ett utbud av begagnade elbilar att välja mellan. Då bidraget Ladda Bilen betalar halva installationskostnaden är det förnuftigt att bygga laddstationer idag, istället för att vänta och vilja bygga dem om tre-tio år. Smida medan järnet är varmt.