Så gör du ett bra bilköp

Funderar du på att köpa en bil? Har du inte bestämt dig för om den ska vara begagnad eller ny? Kanske har du dessutom en bil som du gärna vill sälja till ett bra pris på ett tryggt sätt? I denna text går vi igenom tips som hjälper dig att göra ett bra bilköp.

Första steget vid bilköpet är att få en god överblick över den befintliga marknaden. Genom att använda Bilweb för att hitta de bästa bilarna, både nya och begagnade underlättar du köpprocessen. Bilweb är en marknadsplats som samlar de bästa bilhandlarna och erbjuder ett utbud av tusentals personbilar men även husbilar, transportbilar och motorcyklar. Här hittar du dessutom matnyttig information om vad som är viktigt att tänka på både när du köper och säljer bilar.

Köp och sälj bil av en seriös firma

A,Car,Rental,Company,Employee,Is,Handing,Out,The,CarFör att du ska kunna göra en riktigt bra bilaffär gäller det att lägga tid på att undersöka marknaden. Undvik att impulsköpa en bil eftersom det tyvärr ofta leder till att du blir missnöjd.

För att undvika att bli lurad vid bilköpet är det a och o att välja en seriös bilhandlare. Genom att köpa via en seriös bilhandlare säkerställer du bland annat att bilen inte har några obetalda avgifter eller är pantsatt. Från en professionell bilfirma får du även med testprotokoll och ibland även en extra garanti. Funderar du på att sälja din bil underlättar det att göra det samtidigt som du köper bil. Många bilhandlare erbjuder bra inköpspriser om du samtidigt köper en bil via dem.

Tänk på det här när du köper bil

Det finns många faktorer som är viktiga att tänka på innan du köper en ny bil. Först och främst bör du fundera igenom vad du ska använda bilen till. Behöver du den för daglig transport till arbetet eller endast vid enstaka tillfällen? Ju mer du kör desto viktigare är det att ta hänsyn till kostnader för bränsle eftersom det då blir en betydande utgift. Även kostnad för fordonsskatt, reparation och service är bra att kolla upp innan du bestämmer dig. Gör gärna en budget i vilken du beräknar den genomsnittliga månadskostnaden. Glöm inte att ta med lånekostnad, försäkring, service med mera så att du får en riktig uppfattning om den faktiska kostnaden.

En annan sak som är bra att tänka på är värdeminskningen. Vissa modeller har ett högt andrahandsvärde medan andra sjunker snabbt i värde. Denna punkt är extra bra att ha i åtanke om du planerar att byta ut bilen inom några år.

Ytterligare en faktor vid bilköpet är miljön. För att hålla ner din klimatpåverkan kan du till exempel undvika att köpa en för stor bil. Undersök också hur mycket bränsle bilen drar och vilket drivmedel som den går att köra på.

Tips inför bilköpet

  • Young,Couple,Shaking,Hands,With,Sales,Agent,After,A,SuccessfulUndersök bilmarknaden och olika bilmodeller noggrant.
  • Anlita en seriös bilhandlare för en trygg bilaffär.
  • Fundera på hur bilen kommer att användas. Fungerar det med en mindre och billigare bil?
  • Passa på att byta in din befintliga bil för att få ett bättre pris på den nya.
  • Gör en budget över hur mycket bilen kommer att kosta varje månad.