Skaffa egen batteriladdare för dina fordon

Allt fler människor skaffar idag elfordon av olika slag, och med tiden har teknologin för både fordonen och laddningsmöjligheterna gått framåt. Det har gjort att det inte bara är möjligt utan också oerhört enkelt och praktiskt att ha en egen batteriladdare för fordon hemma.

Many,Cars,Parked,In,A,RowBeroende på vilken slags laddare du skaffar kan du få finesser som passar just dina behov särskilt väl. Från batteritillverkaren ctek hittar du många bra alternativ för både professionellt och privat bruk och få egenskaper som:

  • Flera uttag – låter dig ladda fler än ett fordon
  • Prioritetsfördelning – laddar det mest angelägna fordonet först
  • Olika spänningar – anpassar laddningen efter fordonens spänningskrav
  • Internationell – fungerar även i andra länder med andra typer av elnät
  • Tydliga indikatorer – låter dig följa laddningen noggrant

Därför bör du ha en batteriladdare hemma

Eftersom det har blivit så lätt och smidigt att installera en egen batteriladdare hemma behöver du inte oroa dig för att du inte ska komma iväg. Och inte bara du, även resten av hushållet kan slappna av. Under de senaste åren har många kommuner i Sverige satsat på att införskaffa laddstolpar men det kan variera rejält beroende på saker som kommunens storlek och vilka slags orter den har. Vissa delar av Sverige har en högre efterfrågan än andra, vilket gör att tillgängligheten till laddningsstationer kan variera kraftigt. I storstäder rekommenderas till exempel att stolparna placeras i bostadsområden medan mindre orter helst bör ha dem på centrala, vältrafikerade platser. Men en egen laddare behöver du inte oroa dig för om du ska hitta en laddstolpe eller om den över huvud taget är ledig, och kan lugnt koncentrera dig på viktigare saker.

Smarta val för framtida köp

Det ser inte ut som att elfordonsmarknaden kommer minska och idag kan du hitta både nya och begagnade elbilar på marknaden. I Sverige börjar det också bli vanligt att ha flera olika slags fordon hemma. Just nu kanske du bara har en elmoped men i morgon kommer du eller någon annan i hushållet troligen ha skaffat en elcykel eller en elbil. Genom att satsa på en smart batteriladdare har du redan löst hur du ska hålla igång de olika fordonen, inklusive de framtida. Att du dessutom kommer kunna ladda dem samtidigt sparar in på pengar och energi, och alla kan glatt susa iväg till sina destinationer.