Funktionella kläder för arbete i bilverkstad

Om du redan idag arbetar på en bilverkstad, eller om du drömmer om att göra det i framtiden, så vet du förmodligen att det kan vara ett ganska tungt, fysiskt och smutsigt jobb. För att kunna utföra ditt arbete på bästa sätt behöver du därför riktigt bra arbetskläder som tål tuffa tag. Här berättar vi om smarta arbetskläder för den som arbetar med bilar.

I en bilverkstad behöver du kläder som inte slits så lätt, skyddar dig och dessutom tål hårda tag. Det är dessutom viktigt att dina kläder är smidiga att röra sig, andas och sitter bekvämt. En stor fördel är också om plaggen tål många tvättar eftersom de lätt blir oljiga och smutsiga när du arbetar.

Kläder som fungerar bra i bilverkstaden

Först och främst bör du tänka på dina fötter. Det är lätt hänt att man tappar tunga föremål om man arbetar i en bilverkstad. Hamnar dessa på dina fötter kan det sluta i en arbetsskada om du har otur. För att skydda dina fötter bör du därför investera i en skön sko med stålhätta. Du hittar bra arbetsskor från arbetsbyxor.com i olika snygga modeller. Varför inte satsa på en variant som ser ut som en trevlig sneaker? Idag finns arbetskläder som följer modet och både är snygga och bekväma.

Du bör också satsa på en bra arbetsbyxa i slitstarkt material med många fickor. Det är viktigt att se till att byxan är följsam då arbetet ibland innebär att krypa omkring under bilar. På överkroppen kan du klä dig efter årstid, till exempel i en t-shirt när det är varmt och i en tjockare collagetröja och jacka under den kalla årstiden.

Bra plagg för den som arbetar på en bilverkstad

• Skor med stålhätta
• Bekväma och slitstarka arbetsbyxor
• Ett antal överdelar som är anpassade efter årstid

Viktigt med säkerhet på bilverkstäder

Att antalet arbetsskador ökat vet du säkert redan om. Det är därför viktigt att för dig som arbetar på en bilverkstad både klä dig säkert och använda utrustning som fungerar optimalt. Skulle du ha råkat ut för en arbetsskada kan du här läsa om hur du går tillväga för att få ersättning för en sådan. Skulle du idag uppleva att det finns säkerhetsbrister på din arbetsplats är det viktigt att du tar upp dem snarast med den som är ansvarig.